Amafood – Food free from Gluten, Sugar, Lactose

Dobra izbira za zajtrk

Granola kot prigrizek ali celovit obrok ni le hrustljava in okusna, oskrbi nas tudi s potrebno energijo za naše aktivnosti. Pri granolah je treba paziti predvsem na sestavine. Kakovostne granole Amafood imajo na seznamu sestavin le takšne, ki jih najdemo v svoji kuhinji ali bližnji specializirani trgovini.

Nekateri izdelki nadomeščajo dražje, vendar kakovostne sestavine – oreščke in semena s sladili, ki tako ustvarjajo zelo kalorične izdelke. V povprečju imajo kakovostne granole do 300 kalorij na 50-gramski obrok. Izdelki, pri katerih prednjačijo sladila, vsebujejo tudi precej več kalorij.

Najpomembnejša je vedno vsebnost sladkorja, ki z vsako drobtinico povečuje število kalorij. Veliko izdelkov ima dodane sladkorje pod različnimi imeni, kot so: fruktoza, koruzni sirup, sladkorni sirup, med, maltoza, javorjev sirup, laktoza, dekstroza, melasa, nektar, saharoza in podobno.

Kakovostne sestavine

Odličen dan se prične šele, ko nas na mizi pričaka dober zajtrk. Kakovostna granola Amafood vključuje oreščke, semena, suho sadje, dišavnice, temno čokolado in kokos, ki so vir hranil, beljakovin, maščob in vlaknin. Predvsem je pomembno pravilno razmerje sestavin, da se zagotovita vrhunska aroma ob vsakem grižljaju in ravnovesje hranil. Le kakovostni oreščki, semena, kokos, suho sadje ali čokolada poskrbijo za poln okus in naravno sladkobo, zato ni potrebe po dodajanju rafiniranega sladkorja.

Morda vas zanima..

Scroll to Top