Amafood – Food free from Gluten, Sugar, Lactose

Hitra granolina sladica

Včasih se dan enostavno začne prehitro in nam zmanjka časa za slasten obrok granole, ki bi nas pospremil skozi dnevne dogodivščine. Kljub nadomestkom se nam skozi dan porajajo misli o hrustljavem prigrizku in komaj dočakamo uro, ko se vrnemo domov in nas premami sladica.

Grški jogurt s priokusom

V visok kozarec po plasteh dodajamo različne sveže, mokre in suhe sestavine. Na dno potresemo sveže umite maline, borovnice, robide ali na koščke narezane jagode, ki jih prekrijemo z žlico grškega jogurta. Dodamo plast granole in novo plast jogurta. Nadaljujemo s sadjem in ponavljamo do vrha, ki ga okronamo z lepo grudico granole.

Kraljevska sladica in potešitev sle po hrustanju je takoj pri roki … Kadar se ne mudi tako zelo, se lahko sestavljanka pripravi tudi z vanilijevim pudingom.

Obogaten vanilijev puding

Pripravimo vanilijev puding in ga ohladimo v skodelici. Na drobno sesekljamo sveže umite jagode in ananas ter jih razvrstimo po pudingu. Posujemo s koščki granole, ki kompozicijo obogati s hrustljavo noto. Slastno prepletanje okusov… vanilijev puding, sveže sadje in granola poskrbijo za harmonijo v ustih.

Morda vas zanima..

Scroll to Top