Amafood – Food free from Gluten, Sugar, Lactose

Razlika med granolo in mueslijem

Osnovna razlika med granolo in mueslijem je v sestavi in pripravi izdelka. Granola je rahlo pečena hrana, sestavljena iz bistveno bogatejših in kvalitetnejših sestavin, kot so oreščki, semena in dodatki, muesli pa je sestavljen iz žitaric in dodatkov

Kaj je granola ?

Granola vsebuje predvsem oreščke in semena, laneno moko in vezivo, ki se vedno popečejo, tako dobimo pečene kosmiče v obliki grudic, ki so zelo okusni in hrustljavi. Granola se uživa z mlekom ali jogurtom živalskega ali rastlinskega izvora, lahko pa se pripravi tudi z naravnim sokom. Ni mišljeno, da jo jemo le kot odličen zajtrk, okusna je tudi kot hiter slasten prigrizek. Grudice lahko namreč hrustamo tudi samostojno.

Kaj je muesli ?

Muesli je narejen iz ovsa ali iz drugih zrn, kot je kvinoja ali proso. Ponavadi jim primešamo suho sadje ali druge dodatke. Najpogosteje ga uživamo prelitega z mlekom ali jogurtom. Veliko uporabnikov pusti muesli čez noč namočenega v hladnem mleku ali jabolčnem oziroma pomarančnem soku, da postane kašast. Nekateri imajo raje kuhanega v vročem mleku ali vodi, saj potem postane kašast.

Morda vas zanima..

Scroll to Top